«

»

‘Kansen op Werk’ zoekt nog geschikte werkervaringsplaatsen voor nieuwe deelnemers

kansenopwerk2

Start nieuwe training in augustus 2017.

Afdeling Basisberaad Rotterdam van Zorgbelang-Zuidholland is mede projectuitvoerder van het landelijk, door VWS gefinancierd project Kansen op Werk.

Dit project is gericht op het opbouwen van werkervaring door mensen met een psychische kwetsbaarheid (diagnoses op bijvoorbeeld het gebied van angst, depressie, burn-out, autisme). Zij zijn een tijd uit het arbeidsproces weggeweest en worden door middel van training, werken op een (onbetaalde) werkervaringsplaats en begeleiding op maat weer voorbereid op het terugvinden van een plek op de arbeidsmarkt. Het opbouwen van vertrouwen in je eigen werk en je thuis voelen in je werk is nodig om de stap naar een betaalde baan te kunnen zetten. Hier zijn werkervaringsplaatsen voor nodig die deze ruimte bieden.

In het voorjaar is het eerste project afgerond met een mooi resultaat van > 50% doorstroom naar betaald werk en opleiding.

In augustus 2017 start het tweede project met 10 nieuwe deelnemers.

Coach/trainer is Ruud Aarse. Ruud is deze maand beginnen bij  Basisberaad als trainer.

Basisberaad zoekt hiervoor nog werkgevers die aan dit project willen meewerken en een (onbetaalde) werkervaringsplaats beschikbaar willen stellen. Het gaat om totaal 10 werkervaringsplaatsen. Dit kunnen GGZ-organisaties zijn, cliënten- of welzijnsorganisaties, maar ook andere bedrijven worden van harte uitgenodigd om werkervaringsplaatsen aan te bieden.

Van belang is een plek met een duidelijk takenpakket, waar iemand weer vertrouwen kan opbouwen en op die manier de draad weer kan oppakken op werkgebied. Werk is immers de beste zorg! We richten ons op werkervaringsplaatsen van max. 12 maanden.

De geplaatste deelnemer wordt tijdens deze 12 maanden door Basisberaad ondersteund door middel van training en begeleiding door een ervaringsdeskundige coach. Deze coach is iemand die zelf ervaring heeft op het gebied van psychische kwetsbaarheid en opgeleid is om deze ervaring positief in te zetten bij het begeleiden van cliënten.

Coördinatie en uitvoering van dit project gebeurd via de afdeling Basisberaad.

Geïnteresseerd?

Wilt u uw medewerking verlenen aan “Kansen op Werk” of wil u nog meer informatie? Neem dan contact op met Dieke Otten van afdeling Basisberaad.

Tel: (010) 466 59 62 of stuur een email naar: dotten@zorgbelang-zuidholland.nl. Voor nog meer informatie: kijk op de website van Kansen op Werk: www.kansenopwerk.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://basisberaad.nl/site/kansen-op-werk-zoekt-nog-geschikte-werkervaringsplaatsen-nieuwe-deelnemers/