Adviseren over cliëntenparticipatie

Afdeling Basisberaad heeft kennis van en ervaring met het betrekken van cliënten en hun betrokkenen bij hulpverlening en zelfredzaamheid. Deze kennis kan ingezet worden in bestaande projecten met cliënten, zorginstellingen en (lokale) overheidsinstanties. Naast adviseren kunnen wij ook vorm en inhoud geven aan cliëntenparticipatie in nieuwe projecten of organisaties.

Methode

Onze methode gaat ervan uit dat de consumenten (zorgvragers, cliënten) van uw diensten of zorg zelf het beste kunnen aangeven of deze voldoen. Met cliëntenparticipatie wordt cliëntenraadpleging georganiseerd en biedt een manier om informatie te verzamelen. Afdeling Basisberaad heeft ruime ervaring met het betrekken van cliënten bij de hulpverlening.

Organisatie van cliëntenparticipatie

In opdracht kan Afdeling Basisberaad adviseren over cliëntenparticipatie binnen uw organisatie of vorm en inhoud geven aan cliëntenparticipatie in een nieuw project of organisatie/afdeling. Samen met u en uw (potentiële) cliënten gaan we het gesprek aan. Vanuit onze ervaring en expertise kunnen we adviseren over cliëntenparticipatie, en samen met uw cliënten werken om vorm en inhoud hieraan te geven.

Doel van cliëntenparticipatie

  • Met cliëntenparticipatie worden cliënten van uw instelling of organisatie actief betrokken met als doel de kwaliteit van zorg of dienstverlening verder te verbeteren.
  • Samen werkt u aan vraagsturing binnen de geboden hulp- of dienstverlening.
  • Nieuwe ideeën te ontwikkelen rondom zorg en voorzieningen en om de bestaande praktijk te bespreken.
  • Cliënten uitnodigen om actief mee te denken over aanbevelingen en gewenste veranderingen.

Voordelen van cliëntenparticipatie

U krijgt informatie over de ervaren kwaliteit van uw zorg of diensten, het ontbreken van bepaalde soorten zorg en signalering van nieuwe ontwikkelingen. U krijgt advies vanuit cliëntenperspectief om zo de kwaliteit van de zorg of uw diensten te verbeteren.

Meer informatie en offerte

Wilt u een advies over cliëntenparticipatie binnen uw organisatie of gemeente? Of wilt u cliëntenparticipatie vormgeven in een nieuw project of organisatie? Neem contact met Afdeling Basisberaad via info@basisberaad.nl / (010) 466 59 62

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.