Inzetten van ervaringsdeskundigen

U wilt binnen uw team of organisatie ervaringsdeskundigen inzetten. Wat is hiervan de meerwaarde? Hoe kun je ervaringskennis benutten? En wat zijn de kansen en keerzijden van het inzetten van ervaringsdeskundigheid? Afdeling Basisberaad biedt de training ‘Ervaringsdeskundigheid’ aan.

Methode

Aan de hand van oefeningen en casuïstiekbespreking worden praktijkgerichte handvatten gegeven aan organisaties en teams die (gaan) werken met ervaringsdeskundigen. Afdeling Basisberaad heeft ruime ervaring bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid. Deze expertise is verwerkt in de training Ervaringsdeskundigheid.

Organisatie

In opdracht van uw gemeente of instelling organiseert de training Ervaringsdeskundigheid. Samen met u wordt besproken welke thema’s tijdens de training aan de orde komen. Afdeling Basisberaad ontwikkelt het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de training

Doel van de training Ervaringsdeskundigheid

  • Inzicht in de meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundigen
  • Het goed kunnen benutten van ervaringsdeskundigheid
  • Inzicht in de kansen en keerzijden van de inzet van ervaringsdeskundigheid
  • U krijgt praktische handvatten voor het samenwerken met ervaringsdeskundigen

Voordelen

Met uw organisatie kunt u gericht ervaringsdeskundigen inzetten in uw organisatie en begeleiden. Met het inzetten van ervaringsdeskundigen kunt u meer vraaggericht werken en bevordert u cliëntsturing.

Meer informatie en offerte

Wilt u meer informatie? Wilt u binnen uw organisatie of gemeente organiseren? Neem contact met Afdeling Basisberaad via info@basisberaad.nl / (010) 466 59 62

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.