Ondersteunen van cliëntenraden

Elke zorginstelling heeft een cliëntenraad. Afdeling Basisberaad heeft expertise en ervaring in het ondersteunen van cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg en kan deze kwaliteiten inzetten bij ondersteuning van cliëntenraden opdat deze beter kunnen functioneren.

Organisatie van ondersteuning

In opdracht van uw instelling organiseert Afdeling Basisberaad onafhankelijke ondersteuning voor de cliëntenraad. In samenspraak met de cliëntenraad wordt gekeken welke ondersteuning er nodig is en hoe deze kan worden vormgegeven.

Methode

Afdeling Basisberaad biedt onafhankelijke ondersteuning aan uw cliëntenraad. Het voordeel van een ondersteuner die niet in dienst is van de zorginstelling is dat de ondersteuner onafhankelijk geplaatst is en daardoor onbevangen mee kan denken over een zo goed mogelijke hulpverlening vanuit cliëntenperspectief.

Wijze van aanpak

Afdeling Basisberaad kan de raad ondersteunen bij het formuleren van het jaarlijkse werkplan, bij de werving van nieuwe leden en het voorbereiden van de vergadering of een andere bijeenkomst. Er is ook hulp bij incidentele, belangrijke ontwikkelingen.

Voordelen van ondersteuning

De cliëntenraad heeft de kennis en ervaring die uw instelling kan helpen bij het maken en uitvoeren van beleid, diensten of hulpverlening. Afdeling Basisberaad heeft de expertise om uw cliëntenraad hierin te ondersteunen en te versterken.

Meer informatie en offerte

Wilt u meer informatie? Wilt u binnen uw organisatie of gemeente een cliëntenpanel organiseren? Neem contact met Afdeling Basisberaad via info@basisberaad.nl / (010) 466 59 62

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.