Workshops / voorlichting

Hulpverleners binnen de (O)GGz en welzijn krijgen in de praktijk te maken met o.a. andere wet- en regelgeving, convenanten en het aanvragen van fondsen. Afdeling Basisberaad heeft de kennis en ervaring om vanuit cliëntenperspectief advies en voorlichting te geven binnen de hulpverlening en bij (HBO) scholen. Wij bespreken deze onderwerpen op interactieve wijze en adviseren hoe om te gaan met deze knelpunten.

Methode

Cliënten en betrokkenen kunnen vaak zelf het beste aangeven wat voor hun de gevolgen zijn van bijvoorbeeld veranderende wetgeving. Bij workshops en voorlichting komen dan ook zoveel mogelijk de ervaringen van cliënten aan bod.

Organisatie van de workshop / voorlichting

In opdracht van uw instelling of school kan een workshop of voorlichting worden aangeboden. Besproken wordt welk thema (of thema’s) aan bod komt, waarna Afdeling Basisberaad dit uitwerkt tot een workshop of voorlichting.

Doel van de workshop / voorlichting

Uw medewerkers of studenten zijn beter geïnformeerd over het onderwerp, en kunnen met de resultaten direct aan de slag in de dagelijkse praktijk, of later in praktijk brengen.

Wijze van aanpak 

Nadat het onderwerp is bepaald, werkt Afdeling Basisberaad het uit tot een workshop of voorlichting. Voor de uitwerking gebruikt Afdeling Basisberaad de kennis en ervaringen van mensen die te maken hebben met dit onderwerp. Wij bespreken deze onderwerpen op interactieve wijze en adviseren hoe om te gaan met deze knelpunten.

Voordelen van een workshop / voorlichting

U krijgt informatie over een onderwerp of thema waardoor uw medewerkers of studenten beter zijn geïnformeerd. Tevens worden uw medewerkers of studenten geadviseerd.

Meer informatie en offerte

Wilt u meer informatie? Wilt u binnen uw organisatie of gemeente een cliëntenpanel organiseren? Neem contact met Afdeling Basisberaad via info@basisberaad.nl / (010) 466 59 62

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.