Wat doen wij

Afdeling Basisberaad behartigt individueel en collectief de belangen van kwetsbare personen binnen de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Samen met hen werken wij aan versterking van hun positie vanuit hun eigen kracht.

  • Mensen die hun ervaring als cliënt willen inzetten in bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk, kunnen bij het Basisberaad terecht voor de training ‘Werken met eigen ervaring’; Hier leer je je ervaringen op een goede, deskundige wijze in te zetten.
  • Mensen die een (psychische) crisis hebben meegemaakt kunnen samen met onze crisiskaartconsulent een crisiskaart opstellen, een korte ‘handleiding’ wat mensen moeten doen tijdens een crisis.
  • Ben je dakloos of dreig je dit te worden? De straatadvocaten proberen huisuitzetting te voorkomen, of dakloosheid zo snel mogelijk te beëindigen.
  • Op zoek naar hulp  op het gebied van zorg, wonen, financiën en dagbesteding? Onze cliëntondersteuner helpt je bij het formuleren van je vragen en helpt je op weg naar het juiste loket in Rotterdam.
  • Elke dinsdagmiddag is er inloop: je kunt terecht voor een bakje koffie, een gesprek en kunt gebruik maken van een computer.
  • Denkraam is een online magazine vol artikelen met nieuws en achtergrondinformatie over de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Redactie, schrijvers en fotografen zijn vrijwilligers.

Voor cliëntenraden

  • Voor cliëntenraden GGz is er het Platform Cliëntenraden Rijnmond, gefaciliteerd door het Basisberaad. Hier worden instelling-overschrijdende thema’s besproken en samengewerkt.
  • Cliëntenraden  maatschappelijke opvang en verslavingszorg in Rijnmond hebben zich verenigd in het Platform Movers, ondersteund door de Straatadvocaten  van het Basisberaad

Collectieve belangenbehartiging en gesprekspartner

  • Signalen worden verzamelt en collectief aangedragen bij de juiste organisatie(s). De Afdeling Basisberaad neemt deel aan verschillende overleggen met o.a. gemeenten en is zo gesprekspartner.

Bovenstaande activiteiten worden (grotendeels) gefinancierd met subsidie van de gemeente Rotterdam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.