Denkraam

Denkraam is een online magazine ‘voor en door cliënten en betrokkenen’.

Voor en door betrokkenen van de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg.

Cliëntenperspectief

Centraal bij Denkraam staat het cliëntenperspectief. Schrijvers, fotografen en correspondenten zijn zelf ervaringsdeskundig en een aantal schrijven over hun eigen ervaringen met de hulpverlening. Aankondigingen, sociale en ziekte wetgeving, gedichten, recensies, maar ook over wat hen verder bezighoudt, zoals nieuws, recepten, films, natuur, enz. We besteden ook aandacht aan actuele thema’s en bijeenkomsten. Natuurlijk ook aan ingezonden stukken, ter mogelijke publicatie en jullie commentaren.

Ontstaan

Denkraam ontstond vanuit het Platform Cliëntenraden Rijnmond en wordt nu gefaciliteerd door de Afdeling Basisberaad van Zorgbelang Inclusief. De redactie bestaat uit een tiental betrokken vrijwilligers en een dito hoofdredacteur. Het proefnummer van Denkraam kwam uit eind 2002. Van 2003 tot eind 2012 zijn er 56 magazines verschenen. Sindsdien is Denkraam volledig digitaal, met de website, op Facebook en Twitter.

Geschiedenis

September 2011 verscheen het 50e nummer van Denkraam; dit jubileumnummer werd toen feestelijk uitgereikt aan wethouder sociale zaken Marco Florijn, in aanwezigheid van (ex-)cliënten uit de ggz, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, vertegenwoordigers van cliëntenraden en betrokken organisaties uit de regio Rijnmond. Oude nummers kunt u hier terugzien.

De website

De website denk-raam.nl is een site vol nieuws, achtergrondartikelen, ervaringsverhalen, gedichten en foto’s. Regelmatig wordt hier door de redactie en correspondenten artikelen geplaatst. Natuurlijk is het mogelijk om op de artikelen te reageren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.