Bijzondere inzet ‘Een steekje los’

Het team Basisberaad ontving vandaag een speciaal lintje vanwege de bijzondere inzet voor het spel ‘Een Steekje Los?’ “Echt mooi om jullie verwondering, blijdschap en enthousiasme te zien,” zo licht Ellen Spanjers (ontwikkelaar van het spel) toe. Ze benadrukt dat door de inzet van Basisberaad de spellen en stigmatools nu breed in Rotterdam worden ingezet: “Waanzinnige reacties, zoveel verhalen en bijzondere gesprekken.”

‘Een steekje los’, ontwikkeld vanuit De Bagagedrager, is een bordspel om samen in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Samen met de Stigmatools worden ze vanuit cliëntenorganisaties ingezet om vooroordelen bespreekbaar te maken. ‘Een steekje los’ en de StigmaTools zijn ontwikkeld vanuit ervaringsdeskundigheid.

Inzet in Rotterdam

“Hoe mooi is het, dat verschillende werkvormen nu ook geïntegreerd worden in de herstelactiviteiten en in de herstelcursussen. Dit was voor ons een mooie droom, die jullie nu gerealiseerd hebben!” vervolgt Ellen. Het team Basisberaad is uiteraard zeer blij deze opsteker te ontvangen, en zijn ook zeer trots op de samenwerking! De tools kunnen we goed inzetten binnen de trainingen en herstelgroepen, en we zijn ook blij dit verder te kunnen inzetten in Rotterdam, waaronder de Herstelacademies, de Voedseltuin en de Week van Herstel.