«

»

Crisiscentrum Rotterdam verhuist

Het Crisiscentrum Rotterdam is op 14 december verhuist naar de locatie Poortmolen van Bavo Europoort. In verband met plannen van de Gemeente Rotterdam is al langere tijd bekend dat er een vervangende locatie moest worden gezocht voor het pand aan de ’s Gravendijkdijkwal waar het Crisiscentrum nu gehuisvest is. Daarnaast is het de wens van het Crisiscentrum om meer samen te werken met de kliniek van Bavo Europoort.

Het nieuwe adres is vanaf 14 december:

  • Crisiscentrum Rotterdam (gebouw 5a)
    Poortmolen 121
    2906 RN Capelle a/d IJssel

Het Crisiscentrum Rotterdam blijft bereikbaar op hetzelfde telefoonnummer:  088 357 10 10.

Het Crisiscentrum Rotterdam biedt:

  • Het Crisismeldpunt; wanneer iemand zich in een crisissituatie bevindt kan hij/zij  24/7 telefonisch contact opnemen met het Meldpunt Crisiscentrum. De meldpuntmedewerker neemt samen met de hulpvrager de hulpvraag door. Afhankelijk van de hulpvraag kan de medewerker hem of haar telefonisch ondersteunen, adviseren en indien nodig telefonisch doorverwijzen.
  • Korte opname; Indien opname nodig blijkt, maakt de meldpuntmedewerker een afspraak voor een intakegesprek. Opname is dan nodig om samen met de hulpvrager uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Opname/klinische behandeling betekent een verblijf bij ons van 24 uur per dag voor kortere of langere tijd. Tijdens het verblijf wordt samen gekeken of het Crisiscentrum de crisissituatie kan ordenen en weer structuur kan aanbrengen, waardoor de crisissituatie weer beheersbaar wordt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://basisberaad.nl/site/crisiscentrum-rotterdam-verhuist/