«

»

Succesvol verkiezingsdebat GGZ en maatschappelijke opvang

Een flink gevulde Pauluskerk, prikkelende stellingen en een gedreven gespreksleidster. Het Basisberaad kijkt met een goed gevoel terug op de bijeenkomst rondom geestelijke gezondheidszorg en de maatschappelijke opvang in Rotterdam. Deze organiseerden zij afgelopen 20 december, samen met het Platform Cliëntenraden Rijnmond en het Platform Movers. Dit in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Nadat de aanwezige politici van GroenLinks, D66, NIDA, Leefbaar Rotterdam, Socialistische Partij en de ChristenUnie kritisch aan de tand waren gevoeld door vertegenwoordigers van de initiatiefnemende organisaties, kwam er een goede discussie op gang. Dit zowel tussen de politici onderling, als met de geïnteresseerden in de zaal. Het geheel werd in goede banen geleid door dagvoorzitter en oud-wethouder Marianne van den Anker.

Onderwerpen als de problematiek rondom verwarde personen, de opvang van daklozen bij storm, regen en kou, een structurele financiering van de crisiskaart, het afschaffen van de Rotterdamwet en het stoppen met straffen van bankslapers kwamen ter tafel. Vertegenwoordigers van de cliëntenraden sloegen alarm over wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Deze zouden volgens hen inmiddels als zijn opgelopen tot een maandenlange wachttijd.

Het debat dat werd gesponsord door MIND, genereerde ruime aandacht en discussie via sociale media, zo was de bijeenkomst zelfs even “trending topic” op Twitter…

                                                    Straatadvocaat Frank van der Schee in actie

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://basisberaad.nl/site/succesvol-verkiezingsdebat-ggz-en-maatschappelijke-opvang/